Veelgestelde vragen

Over onze cursussen

Deze vragen hebben betrekking op al onze locaties

In een 5-daagse is ruim tijd en aandacht voor het veranderingsproces: wat ligt achter je, hoe sta je er nu voor, welke toekomst ligt voor je. Er is tijd om alle informatie, indrukken en ervaringen te ‘verteren’. Verschillende gastdocenten spreken over vitaliteit, levenskunst, gezondheid, ouder worden of financiële kanten. Midden in de week heb je een vrije middag waarin de omgeving verkend kan worden (met uitzondering van de Wandelweek in Zuid-Limburg). Er is intensieve ontmoeting/uitwisseling met mededeelnemers; mogelijke een basis voor een reünie of vriendschap. Diepgang is mogelijk in individueel en groepscontact, ook met de trainer.

In een 3-daagse ligt de focus op huidige vragen en de nabije toekomst. Er is veel informatie en uitwisseling. Een 3-daagse biedt minder gelegenheid tot verwerking, bezinning en het in de week leggen van zaken binnen cursustijd. Het ‘verteringsproces’ vindt naderhand thuis plaats. Er is 1 gastdocent: (gezondheid of financiën) en een activiteit in de natuur (wandelen, fietsen of per boot). Een 3-daagse heeft een intensieve spanningsboog.

Wij adviseren een termijn van een half jaar tot een jaar voor stoppen en tot een half jaar na het stoppen (dit mede in verband met de thema’s, de tips en ‘valkuilen’ die in de cursus aan de orde komen).

Stoppen met werken van een van beide partners betekent niet alleen een grote verandering in het leven van degene die stopt, maar heeft ook invloed op de partner. Het (levens)ritme van een van beiden verandert; hij/zij heeft tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen. In de cursus komt o.m. aan de orde op welke terreinen veranderingen plaatsvinden. Wat kun je verwachten? Wat verwacht je van elkaar? Onze ervaring is dat ‘stoppers’ die (bewust) zonder partner zijn gekomen dit achteraf jammer vinden. “Je maakt als deelnemer in zo’n week een proces door, en dat kun je niet/ lastig bij thuiskomst in woorden aan je partner duidelijk maken”.

Dat hangt ervan af wat voor jou het belangrijkst is: contact met andere singles of het programma/de locatie. Vaak zijn in elke cursus wel een of meerdere singles als deelnemer aanwezig. Je kunt altijd via ons (gratis) telefoonnummer 0800 556 06 55 informatie vragen over het aantal ingeschreven singles in een bepaalde week.

De genoemde prijzen, zijn prijzen per persoon, exclusief 21% BTW. Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag van € 35,- per persoon per nacht in rekening gebracht.

Het is uiterlijk zes weken voor aanvang duidelijk of de cursus doorgaat. Mocht de cursus onverhoopt niet door kunnen gaan omdat er te weinig aanmeldingen zijn, dan zullen wij samen met je kijken naar een passend alternatief.

De groepen bestaan doorgaans uit 16 tot 20 personen.

Nee, niet alle accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk. Bij onze rolstoelvriendelijke  locaties tref je een icoontje aan . Overleg altijd zelf met het betreffende hotel over de mogelijkheden. Je kunt ook contact opnemen met het secretariaat via ons gratis nummer 0800 556 06 55

Het ontbijt is in de vorm van een ontbijtbuffet, waarbij iedereen tussen 8.00 en 9.15 uur aan kan schuiven. De overige maaltijden (lunch en diner) zijn gezamenlijk.

Tijdens de cursus besteden we uitgebreid aandacht aan nieuwe tijdsbesteding, zoals hobby’s, sporten, vrijwilligerswerk, leren en creativiteit. Daarnaast krijg je tips van andere deelnemers en liggen er een aantal inspirerende boeken ter inzage.

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen. Wanneer een fietstocht in het programma staat kun je je eigen fiets gebruiken. Voor deze activiteiten worden ook fietsen door Stavoor beschikbaar gesteld.

Wanneer je je fiets graag overdekt gestald wilt hebben kun je het beste hierover zelf contact opnemen met de betreffende accommodatie.

Over onze locaties

Deze vragen krijgen we regelmatig over enkele specifieke locaties

Folkshegeskoalle Schylgeralân, Hoorn (Terschelling)

Vanuit Harlingen vaar je met de boot naar Terschelling. De veerdienst wordt verzorgd door Rederij Doeksen.

Om verzekerd te zijn van plaats raden wij je aan vooraf tickets voor de overtocht te reserveren. Voor de vertrek- en aankomsttijden en het boeken van tickets kunt u terecht op de websites van Rederij Doeksen http://www.rederij-doeksen.nl/

Bij aankomst op Terschelling staat er op het haventerrein o.a. een bus naar Oosterend. Je kunt meerijden tot halte Badweg in Hoorn. Na ongeveer 50 meter ga je links de Badweg op. Na ongeveer 300 meter vind je aan de linkerkant in het bos Folkshegeskoalle Schylgeralân.

Wandelend afscheid nemen van het werk in Zuid-Limburg

De wandelingen zijn ‘middelzwaar’. Wanneer je regelmatig wandelt en een normale conditie hebt zijn ze goed te doen. Mocht je tijdens de wandelingen merken dat het toch te zwaar voor je wordt, dan zijn er individuele aanpassingen mogelijk. Hou wel rekening met het geaccidenteerde terrein. Goede wandelschoenen met voldoende profiel zijn belangrijk.

Domaine Les Labadous, Rennes-le-Château (Frankrijk)

In principe is dat mogelijk. Neem wel vooraf contact op met Aafke Hamstra, 
telefoon: (+33) 468 742 516, email info@leslabadous.com

Nog vragen? Bel of mail ons 0800 556 06 55 pensioenzicht@stavoor.nl

Wij zijn onderdeel van de LB Groep, een familie van bedrijven