Begeleiding van oudere werknemers bij ontslag

Ondanks miljarden overheidssteun is er geen houden aan. Steeds meer bedrijven in alle sectoren, groot en klein, zijn gedwongen om medewerkers te ontslaan. Wat betekent dat voor de mensen die het betreft? Is er ruimte voor een sociaal plan? Krijgen de vroegtijdige vertrekkers een financiële tegemoetkoming? Is er begeleiding naar een andere baan? Maar ook: wat doet het met je als je zo op straat komt te staan? En wat heb je nodig om verder te kunnen?

U wilt als organisatie dit pijnlijke proces van afscheid nemen zorgvuldig begeleiden. Het gaat immers om uw mensen, medewerkers die zich vaak jarenlang hebben ingezet voor uw bedrijf. Zowel de ontslagen medewerkers al u hebben belang bij een doortastende aanpak: weloverwogen keuzes maken en doelgerichte stappen zetten naar een nieuwe baan of vervroegd pensioen. Maar u kunt niet alles. Stavoor kan u daar bij helpen. Zodat uw vertrekkende collega’s de aandacht krijgen die ze verdienen.

Onze expertise
Stavoor heeft een lange traditie in het begeleiden van oudere medewerkers in het proces van werk naar (niet) werken. We geloven in de kracht van de ontmoeting. We kunnen veel van elkaar leren. Iedereen neemt zijn of haar levenswijsheid en levenservaring, ballast en bagage mee. Het delen daarvan geeft troost en kracht. Wij zorgen voor een veilige omgeving, waarin een ieder in zijn / haar waarde wordt gelaten. Dan kan een groep helpen om te accepteren wat  is en om vooruit te kijken.

Stavoor biedt maatwerk. We gaan graag met u in gesprek op welke manier we u kunnen helpen bij dit proces. In dialoog met u komen we tot een passende aanbod.
EIGEN TEKST