Stavoor. Een leerzame ontmoeting

Werkman project in Groningen

Geplaatst op maandag 15 juni 2015 door stavoor

Voor de Week van de Laaggeletterdheidstaat dit jaar de kunstenaar H.N. Werkman centraal.

In het Groninger Museum hangt momenteel een grote overzichtstentoonstelling.

Alle inburgeringsgroepen van Stavoor Groningen hebben de afgelopen week de tentoonstelling bezocht en een schrijfsel gemaakt bij hun voorkeurswerk(man).

Het zijn veelal ontroerende en aangrijpende verhalen geworden. Iedereen schrijft op zijn of haar niveau en is in staat om iets van gevoelens en emoties op papier te zetten.

 

Het project wordt samen met de Groningse ROC' s en Humanitas uitgevoerd.

Een 20-tal inzendingen zal worden geselecteerd en mooi uitgevoerd geëxposeerd in de Openbare Bibliotheek. De opening is 10 september. Iedereen welkom!

Dit jaar wordt speciaal aandacht besteed aan de groep NT1, dat zijn de Nederlandse laaggeletterden, waarvan er 1 miljoen in Nederland zijn.

 

De inburgeringsgroepen bestaan uit NT2 ers, waarvan Nederlands de 2etaal is. Deze mensen zijn van oorsprong uiteraard meestal niet laaggeletterd, maar de Nederlandse taal is nieuw voor hen.

Bij Stavoor melden zich de laatste jaren steeds meer analfabeten of mensen die in Nederland gealfabetiseerd zijn. Deze mensen zijn bij ons van harte welkom en wij helpen hen graag met de inburgering in Nederland.

Hieronder staan enkele voorbeelden van hun schrijfsels onder de noemer

Mijn Werkman.

Shaimaa

Abddullahi